Hytteboek

Een eerste kennismaking met Noorwegen … het is ons zéér goed bevallen! Prachtige, weidse vergezichten, voor zover het oog kan reiken. Jullie hebben een fantastische plek gekozen! Na het wandelen mogen ‘thuis komen’ in deze gezellige hytte, we hebben een droomplekje ontdekt! We gaan helemaal onthaast terug huiswaarts! En wij komen zeker nog eens terug ;..

Dankjewel Anke & Geert

Tips voor volgende huurders:

 • De Blauwe kaart ‘Hemesdal Golstjellet’ met aanduidingen van Anke en Geert is een échte aanrader! De zeer mooie weg richting Hemsedal was fantastisch … desolaat!
 • Mooie wandeling in Al (kaartje Al), wandelingen ‘Bergsjoomradet’, uitgebreide toren.
 • Mooie wandelingen in het binnengebied rond de hytte en het grote meer … ‘Spot de hut’, je ziet ze vanop grote afstand!
 • De weg naar Flam (route 50) is geweldig, vandaar waren wij denkelijk ietwat ontgoocheld over de treinrit … We waren reeds verwend onderweg. Maar een beperkte treinrit en te voet of per fiets terug geef je vermoedelijk de nodige tijd om te genieten van het van het landschap boven, met de trein té snel en te lawaaierig voor ons …

We zouden bij terugkomst met onze kinderen eerder opteren om met de boot de fjorden in te gaan of een fjordsafari te kiezen.
Bovenal hebben we nog heel wat activiteiten overgelaten om nog eens terug te komen … Het was gewéldig!

Bert & Saar Adriaens – Vangindertael – 20/09/2019

 

 

… een huis met stijl en stilte …
… ‘a room with a view’ …
daar word ik helemaal ZEN van!
Bedankt Anke en Geert

Myriam & Luc Vangindertael – 20/09/2019

 

10 dagen leven in jullie droom, Hjemmebu is een parel van een huis; Alle comfort, prachtig gelegen, fantastische uitzichten. We geraken niet uitgekeken … Na 4 jaar Lapland eindelijk eens  Zuid Noorwegen aangedaan, en het kan ons zeker bekoren. Dirk, Bernadet, Maggie en Bart hebben hier enorm genoten van de rust, van de verplaatsingen, van de natuur en van het leven. Hopelijk tot ziens, we komen graag nog eens terug (in de winter of zo … 😉)

Bart, Maggie, Bernadette en Dirk – 10/09/2019

We wilden eens een keer iets anders dan een zomervakantie zeilen. Na een aantal wintervakanties in Lapland, wilden we ook eens zien hoe dat in de zomer was. Na het zien van de hytte Hjemmebu op instagram, was de keuze voor ons snel gemaakt; prachtige,, sfeervolle hut en dat in een geweldig stukje natuur, super! Voor ons was het dan ook het ontdekken van de natuur in combinatie met actie wat ons trok. Die actie hebben we ondervonden: raften en canyoning in Dagali, waarbij canyoning echt een aanrader is! De treinreis van Flam naar Vatrahaften om vervolgens met 100 km/u met de zipline naar beneden te gaan en het laatste stuk bergafwaarts met de fiets was prachtig als het gaat om de natuur, maar voor ons veel te toeristisch. Verder heerlijk en verrassend gewandeld, kortom de actie, natuur, rust en het comfortabele, fijne huis hebben het voor ons tot een onvergetelijke vakantie gemaakt!
We hebben genoten en hopen dat vele deze belevenis mogen volgen. Hartelijk dank!

Walter, Severine, Jort en Olivier Biné – 30/08/2019

Wij hebben hier een super super vakantie doorgebracht. Noorwegen en  hut geweldig. 5 dagen flinke wandelingen gemaakt en gletsjertocht gedaan!

Frans – Sien, Alex – Fabrizio (Brussel) – 17/08/2019 – 24/08/2019

 

Ondanks het feit dat de weergoden ons niet altijd goedgezind waren, was het een geslaagde vakantie. We ontdekten ‘Hygge’ en genoten intens van deze fantastische hytte en  uitzicht. Het was ook zalig om ’s avonds bij te praten buiten aan het haardvuur met ‘smores’ als afsluiter. Een aanrader 😊

Tak, Anke en Geert!

Douglas, Sophie, Henry & Arthur – 16/08/2019

 

 

We keken enorm uit naar deze vakantie omdat het ‘eens wat anders’ zou zijn, onze eerste keer Noorwegen. Wat een prachtig land! We hebben gewandeld, gefietst, geraft, de Fjorden gezien, … Maar vooral genoten! Van de rust, van het uitzicht, van elkaar en van jullie fantastische hytte! Knap, proficiat! Alles is voorzien en dat maakt dat wij ten volle kunnen genieten hebben. ZALIG! We’ll be back. 😊

Steven en Nancy, Robbe, Annelies en Stef – 09/08/2019

Noorwegen wat ben je machtig!
Ook onze hut was ontzettend prachtig.
Op vakantie kwamen we naar hier.
Reken maar: we maakten veel plezier!
Wandelen in de bergen, naar Myrdal met de trein
Enkele adembenemende autoritten, meer moest het niet zijn.
Genieten van de hut, elke dag weer.
Elanden spotten en gaan vissen op forel aan het meer.
Noorwegen en Hjemmebu van ons krijgen jullie 10/10!

Elke en Guy – 02/08/2019

Dag Geert, Anke, Daan, Thijs en Tuur,

We hebben hier enorm genoten, zowel van jullie hut als de streek. Bedankt dat we hier mochten logeren. Hier kom je niks tekort, echt aan alles gedacht. Het is heel aangenaam en zorgeloos vertoeven. Chapeau voor jullie doorzettingsvermogen om dit alles te realiseren. Noorwegen geeft een mens ook alles wat je nodig hebt: natuurschoon, rust, puurheid, zuivere lucht, … We hebben de Voringsfossen gedaan, van onderaanzicht. Moeilijk wandelen met de rotsen, maar echt de moeite waard! Forelvissen was ook zeer leuk! Trein naar Myrdal en te voet naar Berekoam was ook adembenemend! Wandeling “Einde van de wereld” in Fodalen-gebied was inderdaad ‘het einde’, WAAUW! We wilden eigenlijk nog zo veel meer doen, maar ’t zal voor een andere keer worden.
Vriendelijke groetjes,

Chris, Vanessa en Bjarne uit Bekele

Dag Noorwegen, wat ben je mooi! Onze ogen vertellen verhalen, gloed van wonderdagen, vers beleefde avonturen. Je droeg ons met bergschoenen naar onbekende plaatsen, gestreeld door de zon. We gingen vissen, zonder vangst. Bergen beklimmen, geen uitdaging was ons te groot. Fietsend verdwalen en wandelen zonder einde. Zweven over water, kajakken tussen het ijs en angsten overwinnen in rivieren.
Dag  Noorwegen, wat ben je uniek! Schapen op de weg, geen bier op zondag. Betalen zonder geld. Vergezichten zonder eind. Angstaanjagend stil en adembenemend mooi.
Dag Hjemmebu,
Huiselijk warm en stijlvol gezellig.
Een hut waar tijd is voor mekaar.
Dag Noorwegen,
Wat hebben we GENOTEN!
We bewaren je dichtbij.

Liesbeth, David, Robbe, Nant

Lieve Anke en Geert,

Wij zijn niet zo’n grote schrijvers, dus heb ik rondgevraagd wat de familie zal bijblijven van deze ‘perfecte’ vakantie: super gaaf uitzicht, de stilte, het wonderlijke avondlicht, heel veel kiekeboe’s 😊. Vreemde deurklinken en mega veel hout, stapelbedden, niet uitgetest! En vooral heel veel inspiratie voor het interieur thuis. Het was een waar genoegen een hele week in jullie hut te mogen verblijven, het voelde echt als ‘thuis’.

Teseu Takk !!!

Michael, Raf, Hannah, Andreas, Bea – 20/07/2019

Samen met Fré, Katleen en Simon. Heerlijk rustige tijd samen. We hadden weer super weer! ALTIJD BUITEN GEGETEN! Wel geëindigd in mineur … Geert is een stukje pink kwijt …
@ Geert: blijf van die winch af !!!

Anke, Geert en Tuur – 07/07/2019 – 12/07/2019

Liefste Tuur, Anke & Geert,

Wat een heerlijke vakantie samen in jullie prachtige hut! Mee verliefd op het land, de plaats, de hut en alle details 😉. Fietstocht van wereldformaat, zalig eten, heerlijk thuisgevoel bij het vuur samen. Enige minpuntje: niks gevangen tijdens onze vissessie op het meertje 😉. Wees maar zeker, wij komen terug, al was het maar om een vakantie in schoonheid te eindigen, samen (knipoog, knipoog). Enorme dank. Veel liefs,

Fré, Katleen, Simon – 12/07/2019

Hygge ten top!
Jezelf terugvinden
Eindeloze vergezichten
Meertje
Super mooie inrichting
Elanden, schapen, koeien
Buiten leven
Uitzonderlijk rustig

Lieve Anke en Geert,
Bovenstaande is maar een kleine opsomming van wat we hier gevonden hebben. We wisten niet goed wat we moesten verwachten van onze 1e keer Noorwegen, maar het is 200% meegevallen! De avond dat we hier toekwamen, werden we al getrakteerd op een eland en stond er een ontvangstcomité van schapen voor de poort, de toon was meteen al gezet. We hebben mooie wandelingen gedaan in zon, wind, regen en sneeuw zelfs, en het was daarna altijd o fijn om ‘thuis’ te komen. Dit was echt wat we nodig hadden om even te ontsnappen aan het drukke leven thuis. Jullie hebben hier echt een uniek plekje gecreëerd, koester het! En heel erg bedankt dat we er ook eens van konden proeven, het smaakt naar meer 😉! Een hele fijne vakantie gewenst!
Groetjes,

Ilse, Natan, Emma, Lotte, Steven – 05/07/2019

Thank you for lending us your wonderful cabin Hjemmebu. We have enjoyed a peaceful week with good walks in the surrounding areas. We also visited Bjonefarken – the wolves were amazing. Hjemmebu is a very stylish and cozy cabin at the same time. The cabin has all the facilities for a comfortable stay. Upon arrival we found it perfectly clean and welcoming. We would very much like to visit Hjemmebu again. It is one o the finest cabins we have ever seen.

Kind regards,
Med vennly bulzen

Emma, Sofie, Hennik, Sveinung oz Helene (from Bergen) – 28/06/2019

Het was voor ons de eerste keer Noorwegen en het was één grote ontdekking. We kwamen aan in een stralende zon en konden genieten van jullie mooie en smaakvol ingereichte hut met een prachtig uitzicht. De volgende dagen maakten we uitstappen naar het meer van Bergsjoen, het einde van de wereld en Flam. Vanuit de keuken konden we de jonge vogeltjes observeren in hun nestje boven op de lamp, we hebben ze zelfs zien uitvliegen. En dan natuurlijk het avontuur met de schaapjes 😊. Kortom, we hebben genoten van jullie super gezellige plekje, de natuur en de rust. Dank je om dit te delen.

Stany & Hilde – 15/06/2019 – 22/06/2019

Deze week alleen gewerkt … Steentjes uit gras harken, aarde om op te vullen, gras bijzaaien. Het dak: gras afgedaan, dood gras eruit gehaald, en nu hopen dat het groeit … Op onze weg naar beneden 2 elanden gezien, aan de bosrand in de open vlakte. Zon en regen, tussen 7 en 17 graden. In het zonnetje zelfs 24 graden 😊

Anke en Geert – 03/06/2019 – 07/06/2019

Welkom Geert & Anke!

We hebben genoten ondanks wisselend en relatief koud weer. Daarom ook veel van hut genoten. Mooi gedaan! We spreken jullie snel weer eens live. We hebben wat spullen achtergelaten (plat brood, jam, e.d. incl zalm in julie privé koelkast). De wijn is kadootje. Fijne vakantie!

Fred en Sonja – 02/06/2019

Flamm, hikings op het pad naar de ‘moose’, in de sneeuw, hagel, zon, met of zonder wind. Ongelofelijke vergezichten met bevroren meren en krachtige bruisende watervallen … Te veel om op te noemen. Wij hebben genoten, van het begin tot het einde.

Lieve en Eric, Mia en Geert – 26/04/2019 – 04/05/2019

Na een ‘hard’ weekend even nood aan ontspanning. 45 dagen aan 1 stuk werken is niet alles, maar nu enkele dagen complete rust. Er was niemand op de berg! Heerlijk. Bij aankomst lag er nog zeer veel sneeuw maar bij 24 graden in de zon smelt die snel … Bij vertrek waren er reeds vele bruine plekken. Op dinsdag hebben we nog langlaufers gezien, maar die moesten hier en daar al door het water … Wij hebben in het zonneke gezeten, gelezen, gewandeld en ’s morgens gelopen! Nog 37 dagen werken en we zijn er weer!

Anke en Geert – 23/04/2019 – 26/04-2019

Ps: Specht heeft aan onze hut gezeten :’(

 

Lieve Anke en Geert en boys!

Jullie zijn juist vertrokken en het is net alsof de ‘warmte’ uit de hut is meegegaan. We hebben zoooo hard genoten! Niet alleen van het wondermooie Noorwegen maar ook van jullie gezelschap. Skiën, langlaufen (wat net iets meer pijn deed 😊 ), sleeën, apero buiten … een echte gezondheidskuur! Afsluiten deden we met het spelletje van Daan 😊 😊 😊 … Kortom: een TOPWEEK.

PS: tip tap top … de datum staat op zijn kop.

Veel liefs, de buren
Lien, Boris, Hilde, den Dirk – 08/03/2019

 

We hebben er weer een mooie week op zitten. De voorbije weken had het veel gedooid MAAR wij hebben gelukkig ‘pakken’ sneeuw gekregen. We hebben samen met de buren (Mich, Dirte, Boris en Lien) genoten van skiën, sleeën en langlaufen. De jongens (Daan was hier ook enkele dagen) zijn ook voor de eerste maal in Geilo gaan skiën. Dat werd minder bevallen. Andere gebeurtenissen = Thijs in Hemsedal tegen baan à linkerknie ligamenten over … En Thijs is vandaag 18 jaar! Hij heeft op maandag tegen de boom gezeten en dus de rest van de vakantie binnen moeten doorbrengen. Zon, sneeuw, sneeuw, sneeuw.

Anke, Geert, Daan, Thijs en Tuur, en de buren – 08/03/2019

Super genoten in een prachtige hut!

Groetjes,

Thomas Oli en Wolly

 

Lieve Anke en Geert,

Wij hebben een fantastische week achter de rug in jullie Noorse parel! Toen wij jullie website hebben bezocht, wisten wij onmiddellijk: jullie droom moest onze droom worden! Geduld moesten wij wel hebben – sorry Geert voor het stalken -, maar na 15 maanden was het zover … De eerste avond werden wij direct geconfronteerd met de brutaliteit van de Noorse natuur. Gezien de hogere temperaturen was de weg – de laatste heuvel – naar jullie hut veranderd in een ijsbaan. Maar dankzij de logistieke ondersteuning van Geert en de hulp van een vriendelijke Noorse buur, was dit euvel in 10 minuten opgelost! De eerste dag: ‘snowshoe’ wandeling in Geilo. Via vin aan Geilo antiv was alles ter plaatse snel geregeld. Tweede dag: skiday in Geilo met zon! ’s Avonds kampvuur aan de hytte met een glimp van de aurora borealis … ! Derde dag: ‘sleedag’ in skarsuia leck maar wel ‘lang rijden’, +- 60 minuten maar de zon maakte alles goed! Dus ’s avonds winterbarbecue! En de volgende morgen: buiten ontbijt met de mooie warmtelamp. Woensdag (4e dag): in de namiddag hebben we een rodelbaan gemaakt in jullie tuin, sorry Anke en Geert! 5e dag (donderdag): Flam! 6h vertrek, gezien verse sneeuw (5 cm) een ware uitdaging om tegen 8h56 in Flam te arriveren. De route over Hol-Hagafossen sudndalen was een uitdaging voor het oog maar ook voor de chauffeur! Memorabel! 9h30: winter Fjordsafari: een must! 11h45: Flamsbana in de winter, niet echt de moeite. Vrijdag (6e dag): skidag Hemsedal: mooie pistes in mooie omgeving. Tof! Morgen is onze laatste dag: last but not least: huskeytour. Dit vastleggen was de grootste uitdaging in deze Noorse schoolvakantieweek maar Kjell was onze redder in nood! Bedankt Anke en Geert, dat wij dit mochten beleven. HJEMMEBU OG HYGGE

Interessante nummers :
Nina van Geilo Aktiv:
+47 993 49 341
à snowshoe
à falbike

Kjell (CGOL)
+47 918 67 043
à dogsledding

NIET MEER +47 957 34004
Eline en Hilde werken niet meer (met honden?)

Karen, Jules, Margaux, Eline, Michaël, Daphné, Jente – 16/02/2019 – 23/02/2019

25 jaar huwelijk vieren samen met de kids, Lieven. “Amazing” in 1 woord was het hier deze week. Hebben genoten van jullie prachtige hytte, de prachtige omgeving, het snowboarden, skiën, wandelen, de tocht met de husky’s, het lekkere eten en drinken 😊. En vooral de zalige rust! Onbetaalbaar … Wandelen in de sneeuw en enkel het geluid van je voetstappen horen! De tocht naar boven was telkens een avontuur … Spijkerbanden is geen overdreven luxe! Willen niet wachten om onze volgende jubileum te vieren aar komen héél graag nog eens terug in de zomer of winter. Van harte bedankt omdat we van jullie “parel” mochten genieten!

Lieve groeten,
De Horivoet cb

Hanne, Isabeau, Luc, Lakar, Brigitte, Simon – 02/02/2019 – 09/02/2019

We waren hier slechts 3 dagen maar het was weer top. Even de batterijen opladen en dan weer 4 weken hard werken! Terwijl we hier waren, heeft het zeer veel gesneeuwd, daardoor waren wandelen, skiën en langlaufen super! Heerlijk met z’n tweetjes, genieten …

Gespot: sneeuwkoos, iedere ochtend aan de UTHUS.

Anke en Geert – 30/01/2019 – 01/02/2019

Ontzettend fijne herinneringen nemen we mee … Wat een prachtig gedecoreerde hut! We hebben genoten van alle voorzieningen, sauna, gezelschapsspelletjes, sleeën enz. …

Nog veel plezier met jullie hut!

Kathleen, Koen, Elisa en Jonas Reinhardt – 27/01/2019

Ik ben zeer bij dat ik hier mocht zijn. Het was een toffe herfstvakantie. Spijtig moeten we nu al naar huis. Anke en Geert, bedankt voor de toffe vakantie. En dat ik mee mocht.

Maarten – 03/01/2019

We zijn vergeten wat ‘file’ betekent, daar komen we snel terug achter. Hou dit pareltje goed verborgen en hou het ‘leeg’ en rustig. We hebben ervan genoten!

Steven, Katia, Pieter en Ilse

This has been an incredibly amazing week. I am so grateful to have this big family and to be in this amazing place. Thank you a lot for inviting us here.  This place and this cottage is awesome. Thank you Geert and Anke, Daan and Fra. Love you, OT.

OT

Ontzettend bedankt voor de prachtige hut en week. Een week om nooit meer te vergeten! Thanks Geert, Anke, Daan en Francesca.

Mats

Twee jaar na Finland zijn we weer herenigd in een sprookjeslandschap! Wat een ongelofelijk fijne week in dit prachtige huis met vrienden voor het leven. 😊 Bedankt Geert & Anke, Daan & Francesca! Hopelijk tot snel!

Kars

Thank you so much Anke and Mr G! You are the best parents in law I could ever wish for! It was super nice with not much snow (it felt like Marrakesh 😊 ) but suuuper cold! Thank you for letting us celebrate my birthday with this amazing friends and my love. See you soon!

Francesca

PS: All your glasses are broken haha 😊

PPS: Nice pillow! 😊

Super amazing week with beautiful weather everyday. Pictures to come! Couldn’t wish for a nicer place to celebrate the 3rd birthday together with my love.

Thx mamsie en papsie.

Daan

Daan en Francesca – 25/11/2018

 

Dit is inderdaad echt thuiskomen. Wij hebben nooit begrepen wat onze kinderen ‘chillen’ noemen. Nu begrijpen we wat het betekent. We hebben ‘gechilld’. Niets moet. Alles kan in een prachtige en super gezellige ‘hut’, een adembenemende omgeving en vooral – RUST -. Heel aangename mensen die tijd voor je nemen en vier dagen het gevoel geven te verblijven aan het eind van de wereld. We hebben hier helemaal niet alles gezien, dus moeten zeker nog een keer langskomen.

18/11/2018

Wat hebben wij weer genoten! Heerlijk herfstweer, prachtige herfstkleuren, lekker mooi zonnetje tussen de 5 en 15 granden. En om af te sluiten… Sneeuw !!! Bij vertrek is alles wit en rond het vriespunt. Heerlijk!!! Tot binnen 4 weken…

Wandelingen Gaurhovd, Tjukkejorr tot Opheimstolen en aan de hut. Ook eerste keer interieuradvies gegeven aan een Noor;)

Anke & Geert – 23-27/09/2018

Escape from reality (kids, husband, naughty/misbehaved students) in your amazing cabin. Nice walks, excellent food – spectacular surrounding and view.
We hebben meer hazen in de tuin gezien.
Yi kommet gjerne tillbake en annen gang. Takk for oss!

Susanne, Karina, Man, Guto – 23/09/2018

First of all, we have to mention that you have one of the most beautiful cabin’s we have ever seen. The architecture, the interior mixed with the cozyness. WOW! We arrived on Friday since then we have had many good meals enjoyed the area around the cabbin and found ourselves in zen-mock plenty of times. Thank you!
Hopefully we would have the opportunity to come back in another occation, until then, take care! Best regards.

Petter, Malin, Anne-Marie, Krstine, Simon and Kenneth with kids – 7-9/09/2018

Beste,
Wij zullen onze eerste Noorwegen reis als volgt herinneren:

 • In de eerste plaats deze schitterende hut. ’s Namiddags of ’s avonds terugkomen na activiteit was altijd iets om naar uit te zien. De smaakvolle inrichting, de warme gezelligheid en alle mogelijk accomodatie.
 • Activiteiten: naast 2 schitterende wandelingen (Bergsjostolen & Einde van de Wereld) hebben we nog rafting (premium) gedaan, MTB en nog een hele dag met de auto een route gevolgd (> 300 km) waardoor we een goed beeld kregen op de streek en haar troeven!

Kortom: een sportieve vakantie in Noorse natuur en “thuiskomen” in jullie hut. Nu vragen we ons af hoe alles eruitziet in de sneeuw. Bedankt!

Eigenlijk ben ik helemaal niet aan wandelen maar voor de eerste keer vond ik het SUPER en de hut was prachtig. Ik zou nog wel een weekje langer blijven maar met school is dat moeilijk! Het was een SUPER leuke reis! Lieze

Geert, Annemie, Lieze en Thor – 25/08-01/09/2018

Onze eerste keer in Noorwegen en we hebben er al meteen ons hart verloren!
Heerlijk genoten van de natuur, wijds en desolaat. Elke dag picnic want geen café of resto te bespeuren … en na afloop was het telkens thuiskomen in deze magnifieke hut, zo smaakvol ingericht. Proficiat aan diegene(n) die er zo’n pareltje van gemaakt hebben! Een terugkeer staat op mijn “wish-list”. 😊 Nu helaas stilaan huiswaarts .. .Nog 2 dagen Oslo & een citytrip Copenhagen en zal ons foto-album op de GSM zo stilaan ontploft zijn! Dank en tot weerziens.

Annie, Stijn, Vincent en Simon – 18-25/08/2018

PS: onden we nog niet terug in de lijst van “aanraders” en was zeker de moeite: wandeling vanuit Bergsjostolen naar Ovre/Eitsjt (tot aan de postbus met het logboek) en voor de terugweg route via Rodingen meer. Laatste 1 ½ lus over de verharde weg terug naar de parking in Bergsjostole +/- 9 km.

Een heerlijk rustgevende week vakantie in jullie prachtige hut! We hadden er al een rondrit van 10 dagen opzitten in Noorwegen dus we hebben het hier wat rustiger aan gedaan.
Het weer was de laatste 3 dagen ook heel wat minder. Ook wij hebben elandmoeder en kalf gezien en kraanvogels. We deden de fietstocht vanuit Finse: echt de moeite! Daarnaast ook een mooie wandeling rond het Bersjo meer, gevist, gekayakt,… We komen met plezier nog eens terug!

Familie Schepers – Sven, Liesbet, Nand en Michiel – 11-17/08/2018

Een lange, zalige Noorse vakantie!

Eerst enkele dagen langs de kust. Ook een prachtige regio. We reden langs de kust van Oslo to Fevik. Kragero een prachtig haventje met heerlijke resto’s. Slapen deden we in Fevik. We beleefden er de warmste dag: 31 graden; in elk watertje dat we tegenkwamen zaten er wel enkele mensen te zwemmen! Terugrijden was langs Dalen (Telemark) en Rukjan -> ECHT DE MOEITE.- stadje gebouwd rond waterval en waterkrachtcentrale. Een stadje dat bijna altijd in de schaduw ligt. Er werd ok de eerste kabelbaan van Europa gebouwd zodat de mensen het zonlicht konden zien!
Op zaterdag kwamen we aan in onze hut, eindelijk samen met Thijs & Tuur en Mathijs. Onze uitstapjes:

 • wandeling Dynnafjell
 • wandeling Einde van de Wereld
 • Mountaincarts in Hemsedal
 • fietstocht aan de hut 13 km naar Gaurhovd
 • lokaal festival aan Gaurhovd

Niet te vergeten, we zagen: kraanvogels, herten en 12 x een eland. Al waren het dikwijls dezelfde, namelijk een moeder met haar kalf. De elanden zie je als je rond 22u een beetje lager rijdt richting “bomveg”. Ze komen meestal uit bij valavond. Je ziet ze aan de rand van het bos in een open weide. Succes!

Anke & Geert, Thijs & Tuur, Matthijs – 28/07 – 11/08/2018

Het was een zeer leuke vakantie met hele leuke herinneringen. Ik heb veel genoten van het prachtige landschap en de vele dieren! En heb veel plezier beleefd, vooral op mountain carts. Bedankt dat ik meemocht. Mathijs

We hebben 9 dagen mogen rondreizen van de Voringfossen, de Eidfjord, Bergen, Flamm tot de Sognefjord en de Nordfjord. Het was intens, maar we hebben genoten van de rust, de stilte, de natuur …
Ook in jullie prachtige hut hebben we een fantastische week beleefd. We hebben gefietst naar Finse en terug, 54 km, de heenweg een hele uitdaging voor onze 12-jarige dochter maar het was geweldig! We hebben gewandeld naar het ‘einde van de wereld’ … weeral genieten! We zijn gaan wandelen vanaf de hut en hebben gezwommen in het meer. En dan nog steeds kunnen thuiskomen in jullie stijlvolle hut … zalig! Het was hier dan ook een hele week meer dan 25°C.
We gaan uitgerust en met mooie herinneringen naar huis! Maar eerst nog een weekend Oslo. Van Harte!


Isabelle & wim, Janne, Nel en Noor – 21-28/07/2018

Beste Anke en Geert,
We hebben een fantastische week beleefd in jullie prachtige hut! Hjemmebu zal ons steeds bijblijven als ‘de plaats om te onthaasten, te genieten van de absolute stilte, van jullie gezellige plek waar je steeds “thuis” kan komen na een unieke daguitstap.’ We hebben enorm genoten van de prachtige Noorse natuur tijdens het fietsen van Finse naar Hougestol, de mooie wandeling “ naar het eindevan de wereld” en ons bezoek aan Flamm met de cruise op de Naerfjord en de Aurlandsfjord. Kortom, Hjemmebu is de plek waar we écht “hygge” ervaren hebben! We koesteren alvast veel mooie herinneringen… Van harte!

Chris, Tine, Charlotte en Hendrik – 14-21/07/2018

Na een week volop genieten te hebben in de streek van Nordfjord, hebben we deze week een fantastische week beleefd. Wij hebben genoten van “het eind van de wereld”, fietsen naar Finse en “terug” Proficiat aan de dames. Verder is Hardangervidda een zeer mooie streek, de hangrbrug spectaculair en de Eidfjord zeer mooi.
Wandelen vanaf de hut, zwemmen in het meer en wandelen in de buurt van Hemsedal stonden ook op het programma. Maar waar we zeker zoveel van genoten hebben zijn de rustmomenten in en aan de Hytte. Zalig! Hier komt een mens tot rust. Bedankt dat we mochten genieten van jullie Hytte.

Jan, Caroline, Frederik & An-Sofie – Zonhoven – 07-14/07/2018

De Belgen hebben gescoord maar dat is maar één van onze vreugdes want dankzij de goede tips van Geert en Anke hebben we hier een fantastische vakantie doorgebracht. We hebben het einde van de wereld ontdekt …, gefietst, heerlijk gepicknickt langs meren, de prachtige natuur en adembenemende panorama’s bewonderd … en niet te vergeten, we beleefden een prachtige tijd in deze gezellige hytte. Het is pure harmonie en symbiose. Leuk dat jullie deze mooie plek delen.

Marc, Anne, Arnaud, Alexia, Michaël, Jorien – 01-07/07/2018

Anke, Geert & kids,

Wat een oase hier! Een klein paradijs in een stukje van de wereld dat zó prachtig is dat we NIET naar huis willen … We hebben 4 dagen buiten geleefd. Eten en drinken with a stunning view, wandelen door takken, modder en sneeuw -bij 25°C, trail loopjes met natte voeten … een klein fuifje ( 😊 ) op het terras in de zon … En de stilte!! Die is niet te vatten! Vier babalgrage dames die genieten ONGEZIEN 😊.
Na de sauna, skinny dippen in het meer was een unicum! De zon heeft onze huid gebruind en het briesje zorgt voor zalige verfrissing. 1 woord: HEERLIJK! Jullie hut is een pareltje. Cosy, stijlvol, “warm”, … gewoon prachtig. We genoten net van ons laatste ontbijtje op het terras en weten nu al dat we graag nog ’s terugkomen om weer van die prachtige zonsondergang te genieten…

 

Hanne, Lieve, Kim en Kirsten – 21-24/05/2018

Beste Anke & Geert,

Wij hebben een depressie … We moeten naar huis. We voelen ons immers zo goed thuis. Hjemmebu is de juiste naam voor jullie Hytte. Met zoveel liefde en smaak ingericht tot in het kleinste detail. De tips en behulpzaamheid van jullie hebben ervoor gezorgd dat onze reis zo divers was en dat we de hytte in al haar charme hebben kunnen ervaren.
De week was zo voorbij dankzij de fantastische combinatie van skiën, langloufen, rakett lopen, fjordcruise, huskey sleeën, en liepen we verloren, dan wist iedere noor ons de weg te wijzen naar de hytte met de zwarte ramen. Dank voor de gastvrijheid!
Het smaakt naar meer. Johan
Misschien in de zomer om te vissen! Catherine
Het was geweldig, Aila
Tx! Carlo
Een droomhut en droomweek. Dank, Inge.
Top verblijf, top weer, top sneeuw. Danny

Catherine, Johan, Aila, Carlo, Inge, Danny – pasen 2018

Lieve Anke & Geert, Tuur & Thijs,

Dank voor de leuke week samen. We hebben genoten van deze prachtige omgeving en de gezellige en supermooi ingerichte hut. Dankzij de zon en verse sneeuw konden we ten volle genieten van deze betoverende, eindeloze omgeving en we begrijpen dat jullie jullie hart hier verloren zijn. Bovendien top gezelschap 😊 ! De week is voorbijgevlogen en we hebben nog heel wat te ontdekken in Noorwegen … ? We komen dus zeker nog terug.
Sophie en Manu
Bedankt voor de uitnodiging. We hebben ervan genoten. De aanwezige slees zijn super vooral met onze eigen jump. Xander.
Dank u voor de uitnodiging. Het was heel tof. Arthur
Bedankt voor deze week. Het was super. Manu

Sophie en Manu, Arthur, Xander  – pasen 2018

Beste Anke en Geert,

In de eerste plaats een dikke proficiat om voor jullie droom te gaan en die nu ook te mogen beleven op deze prachtige plek. feelathome in zijn diepste betekenis. Helemaal “nothingness” als je wil. Wat ook het weer was -nogal Noors in de zomer- het was hier altijd gezellig in huis. Laat het maar regenen. Maar af en toe wat zon doet natuurlijk wonderen met de natuur hierbuiten.  En daar hebben we ook met volle teugen van  kunnen genieten: van fjorden, van Fläm tot de waterval van Veringsfössen. En voor wie van een “kleine” wandeling houdt, zijn het dorpje “Reine” en “Het einde van de wereld” echte aanraders. Dat valt dan nog wel mee hoor dat “einde” zo dicht bij de sneeuw.

We waren hier heel graag en komen hier heel graag terug. Liefst met een dikke laag sneeuw dan. Het was geweldig!

Fons, Majella, Jonaisha uit Hever – Schiplaken – 29/07/2017
PS En voor de chef-koks een top-keuken!

Met veel plezier en dankbaarheid hebben wij de spits mogen afbijten als jullie eerste huurders… en wat voor een ervaring! Onze familie had het gevoel om heerlijk thuis te komen en te genieten van het paradijs dat jullie hier hebben gecreëerd. Naast luieren, wandelen, fietsten, hebben wij de fjorden gaan ontdekken in Fläm. Een echte aanrader”…. “Je moet niet ver weg gaan, want wandelen en fietsen in de onmiddellijke omgeving laat je van de mooie Noorse natuur genieten! De firepit en de vuurschaal maken het plaatje compleet, zodat nagenieten van een zalige dag een waar festijn is.

Zoals jullie je hart aan Noorwegen hebben verloren, moeten we eerlijk bekken dat wij het ook heel erg gaan missen! Bedankt voor deze geweldige vakantie en de mooie tijd die we in jullie hut mochten doorbrengen.

 

Familie De Landtsheer – De Cauwer Ellen, Els en Gino uit Lokeren – 22/07/2017

Prachtige week gehad, goed weer en lekker eten met dank aan Daan. En het werk zit erop! Ik wens jullie nog veel plezier hier.

Wouter – de schilder van de hut – 02/07/2017

Een fantastische week in een prachtige hytte met een gezellige familie. Dank je wel. Kom graag terug zelfs om te koken.

Moeke – paasvakantie – 03/03/2017

Onze laatste avond! Wat hebben we genoten van onze week vakantie. We hebben gewandeld, gaan skien, gaan sleen, heben een iglo gebouwd, over een bevoren meer gewandeld, …

We hadden onze persoonlijke “kok” mee en zo werd ook de innerlijke mens gevoed.
Bedankt Moeke!

Bedankt Anke & Geert voor deze mooie vakantieplek, een oase van rust! En wat een uitzicht!

We komen graag terug, liefst met jullie!

Jelle & Ilse – Moeke, Maarten, Liese, Mirte – paasvakantie – 13/04/2017

Snik, snik, … met pijn in het hart moeten we terug naar huis.

Onze eerste week zit erop!

We hebben nog veel in orde moeten brengen maar het was toch genieten.

Anke, Geert, Thijs, Tuur en Moeke – 03/03/2017
Daan zit nog 3 maanden in Zuid- Afrika. Hij was er dus niet bij