Hjemmebu

Noorwegen van noord tot zuid

Voel de rust, pracht en puurheid van Noorwegen

Hjemmebu – voel je thuis in het Noors–is de naam van onze lodges die wij verhuren. feel at home. Dat is in onze bedoeling. Iedereen die onze hut binnenstapt moet dat warme, huiselijke gevoel krijgen.

Fjord

Noord Noorwegen – Senja

Het eiland Senja, een van de verborgen parels van Noorwegen. Gelegen ten noorden van de poolcirkel, tussen de Lofoten en Tromsø. Senja staat bekend om zijn indrukwekkende natuur: diepblauwe fjorden, majestueuze bergen en uitgestrekte stranden.

In het gezellige vissersdorpje Medby vind je een knusse lodge, ideaal voor een onvergetelijk verblijf. Op Senja kun je genieten van de charmante vissersdorpjes, prachtige kustwandelingen en een rijke cultuur en geschiedenis. Het eiland biedt volop avonturen en unieke ervaringen.

In de winter verandert Senja in een paradijs voor sneeuwliefhebbers. Je kunt er skiën, sneeuwschoenwandelen, en met de sneeuwscooter door het adembenemende landschap rijden. De heldere nachten bieden een perfecte kans om het noorderlicht te zien dansen aan de hemel.

Ontdek de magie van Senja ontdekken, waar de natuur zelf verhalen vertelt, zowel in de zomer als in de winter.

Medby

Mountain

Zuid Noorwegen – Hallingdal

Hallingdal is een van de meest bezochte toeristische regio’s in Noorwegen en is het ontmoetingspunt tussen Oost- en West-Noorwegen. Het is de ideale regio voor een actieve outdoorvakantie. Je brengt er een echte Noorse bergvakantie door tussen de vele nationale parken.

Wandelen, fietsen, mountainbiken, vissen, kanovaren, raften … Het aanbod is enorm. Wie dichtbij cultuur wil opsnuiven, kan de Torpo Stavkirke bezoeken. Dat is de enige stavkirke (houten kerkgebouw) uit de middeleeuwen die bewaard is gebleven. In Gol en Äl worden tijdens de zomermaanden ook heel wat evenementen georganiseerd.

Hallingdal is tijdens de wintermaanden een echt paradijs voor skiërs. De twee belangrijkste ski-oorden Hemsedal en Geilo liggen beiden in Hallingdal. Daarnaast vind je er ook nog heel wat kleinere skibieden.

Met meer dan 2.000 km langfaufpistes is het dan ook een van de meest geliefde regio’s voor de Noren om hun nationale sport te beoefenen.